Pure Organic Tastes
Appelchutney met rozijnen en appeldiksap
 
Ingrediënten:
1 kg appels
250 g uien
100 g rozijnen
0,2 L appeldiksap*
beetje zout
0,2 L azijn
1 tl gember, mosterd, peper en/of kruidnagels
1 zakje/15 g Marmello jammakers voor jam zonder suiker

Bereiding:
Was de rozijnen met kokend water en zet ze enkele uren in de week. Meng de geleerpoeder door de appeldiksap. Maak de appels en uien schoon en snijd ze in stukjes. Laat de appels, uien, rozijnen en specerijen met de azijn langzaam zacht koken. Roer er het geleermideel-diksap mengsel door en laat het geheel een minuut doorkoken. Vul de potten sluit ze af en laat ze omgekeerd afkoelen.
 
*Je kan in plaats van appeldiksap ook het volgende gebruiken: honing, fructose, of een zoetstof bestemd voor een suikerarm of energiebeperkt dieet. Stem de hoeveelheid af op eigen smaak of dieet.
Recepten

Voor meer informatie over onze recepten, klik hier.

Kids

Regenachtige dag en niks te doen? Maak eens samen met je vriendjes lekkere en gezonde snoepjes met Agar agar. Of maak voor opa en oma een pot fruitige jam.