Pure Organic Tastes
Wilde vruchtenjam met diksap
 
Ingrediënten:
1 kg bramen, vlier- en/of bosbessen
0,1 L wijn
0,25 L appeldiksap*
kruidnagels, foelie en kaneelpijpjes
1 zakje/15 g Marmello jammakers voor jam zonder suiker

Bereiding:
Meng de geleerpoeder door de diksap om klonteren te voorkomen. Maak de vruchten schoon en kook ze zacht in een bodem water. Laat de specerijen meekoken in een zakje. Roer het diksap-geleerpoeder mengsel door de warme vruchtenmassa en kook het geheel één minuut borrelend door, steeds roeren. Haal de specerijen uit de pan en roer er de wijn door. Vul de potten met de hete jam en laat ze omgekeerd afkoelen.
 
*Je kan in plaats van appeldiksap ook het volgende gebruiken: honing, fructose, of een zoetstof bestemd voor een suikerarm of energiebeperkt dieet. Stem de hoeveelheid af op eigen smaak of dieet.
Recepten

Voor meer informatie over onze recepten, klik hier.

Kids

Regenachtige dag en niks te doen? Maak eens samen met je vriendjes lekkere en gezonde snoepjes met Agar agar. Of maak voor opa en oma een pot fruitige jam.